Verslag Vlettentocht 2014


Verslag van de Vlettentocht op dinsdag 24 juni 2014:

De St. Roeivalidatie (SRV) vierde op 24 juni haar 7de lustrum en liet dit samen vallen met de derde vlettentocht. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement, met verschillende vletten en de “koninklijke sloep” van de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging De Maas.

Om 09:30h werden we in het clubgebouw ontvangen met koffie en/of thee en verschillende lekkernijen. Waarna we om 10:30h konden inschepen. Op borden was aangegeven in welke vlet of sloep je was ingedeeld. Ik was met twee andere roeiers en een vrijwilligster ingedeeld in de vlet van Laurens de Groot. Die als een volmaakte gastheer had gezorgd voor een koud drankje, wijn, bier, limonade en wat te knabbelen.

Na de belevenis om zonder “kleerscheuren” door het sluisje te komen, en een rondje Kralingseplas werd bij de zeil-werf van De Maas aangemeerd. Daar wachtte ons een heerlijke lunch met diverse broodjes, broodbeleg, aardbeien, melk en karnemelk. Na circa één uur werd de tocht in omgekeerde volgorde aangevangen.

Om 14:30h begon het officiële gedeelte met een toespraak van de voorzitter en werden Cor een begrip binnen de SRV en Aad Swartse in het zonnetje gezet voor hun verdienste binnen de SRV. Daarna was er taart en een hapje en een drankje. Deze geslaagde dag was om circa 16:00h ten einde.

John van Zijl

 

Een uitgebreide fotoreportage is te vinden onder de rubriek ‘Foto’s’.