Verwijzer?


Professionele verwijzing

De one-liner “kun je zitten, kun je roeien” betekent, dat men zelfs met grote beperkingen toch de roeisport kan beoefenen.

De Stichting is veelal in staat tot het leveren van maatwerk. Zo is iedere roeier anders en vaak ook de aard van de beperking. Per persoon wordt gekeken welke aanpassing gewenst is en indien die niet bestaat, kunnen we vaak met veel inventiviteit zelf aanpassingen verzinnen en (laten) maken.

Onlangs is er een informatief filmpje over SRV gemaakt door Jan Vermaak, wat u hieronder kunt aanklikken.

Waarom roeien

Uit uitgebreid fysiologisch onderzoek tussen alle takken van sport blijkt dat roeien de sport bij uitstek is waarbij alle spiergroepen worden aangesproken, naast zwemmen en boksen.

Daarvoor is het niet eens nodig om ‘hard’ te roeien, want de gewone roeibeweging zorgt er al voor dat je hele lichaam sterker wordt.
Ook kent sport beoefenen ook het belangrijke sociale aspect, want roeien haalt mensen uit hun isolement en brengt mensen samen. Je zit samen in een boot, je helpt elkaar en drinkt samen na afloop een gezellig kopje koffie.

De roeidagen kennen veelal een vaste indeling van roeiers met hun vrijwilligers. Dat zorgt ervoor dat je steeds een hecht team van bekende om je heen hebt. Een team dat jou kent en er ontstaat een band.

Heeft u specifieke vragen dan kunt u altijd contact opnemen met onze medische deskundige George van de Poel, zijn telefoonnummer is 010-4783036